به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار غلامرضا پناه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد : سالانه یکمیلیون و 200 هزار تن برنج در کشور تولید میشود و 500 هزار تن کسری را نیز ایران عمدتاً از هندوستان و بخشی از پاکستان تأمین می کند.
وی افزود: چابهار به دلیل شرایط جغرافیایی و ژئوپلیتیکی بهصرفهترین و اقتصادیترین مکان برای فراوری این مقدار برنج وارداتی به کشور است چراکه اولاً به پاکستان و هند نزدیک است و ثانیاً قیمت انرژی و مشخصاً برق که در واحدهای فرآوری برنج استفاده میشود در چابهار و ایران بشدت ارزانتر از پاکستان و سپس هندوستان است.
معاون سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: با توجه به این ویژگیها و مشوقهای سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار یکی از راهبردهای منطقه آزاد، ایجاد شهرک تخصصی برنج است که هماکنون این شهرک با 14 واحد فراوری برنج در حال فرآوری و بستهبندی برنج پاکستانی است.
پناه با اشاره به حاشیهسود بالای فرآوری برنج در چابهار اضافه کرد: به دلیل قیمت پایین انرژی هماکنون هر مقدار برنج که در این واحدها تولید میشود در بازار بهفرورش میرسد؛ مقدار تولیدی برنج این واحدها مشخص نیست چون هرروز در حال افزایش است، هماکنون 4 واحد دیگر اخذ مجوز کردند و بهزودی راهاندازی میشوند؛ هدف ما تولید و فراوری 500 هزار تن برنج هندی و پاکستانی در چابهار است.
وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته برای رسیدن به هدف 500 هزار تن برنج فرآوری در چابهار، گفت: هماکنون با یک گروه هندی که بیش از 40 درصد بازار برنج وارداتی ایران را تأمین میکند در حال مذاکره هستیم، این شرکت علاقهمندی وافر خود را برای فرآوری 100 هزار تن برنج در فاز اول در چابهار نشان داده است.
معاون سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار اضافه کرد: حدود اشتغالزایی که این شرکت در چابهار به راه میاندازد در فاز اول چیزی حدود 500 نفر است ضمن آنکه این میزان اشتغالزایی در فازهای بعدی که هدفگذاری شرکت فرآوری 400 هزار تن برنج هندی در چابهار است بهمیزان قابلتوجهی افزایش مییابد.